Fons

Schobbers

Fons is geboren in Venlo in 1947. Hij is de jongste zoon uit een gezin van 10 kinderen en wist al vroeg dat hij een doener, een maker was. Alleen het woord kunstenaar kende hij nog niet. Na een niet afgemaakte kweekschool ging Fons naar de Academie voor Industriƫle Vormgeving in Eindhoven. Hij voelde zich onzeker in het begin, maar wel op zijn plaats. Langzaamaan worstelt hij zich vrij na een lange kostschoolperiode en uit het conservatieve zaken gezin. Tegendraads en eigenzinnig koos hij uiteindelijk voor het vrije kunstenaarschap.

Fons Schobbers aan het werk in zijn atelier.

Voormalig klooster Mariadal als atelier

Fons Schobbers is een artistieke omnivoor en een creatieve duizendpoot, maar hij presenteert zich zelden in die hoedanigheid. In het tot atelier omgebouwde klooster Mariadal en het daarbij behorende kerkgebouw in Venlo hangen, staan en liggen stille getuigen van sterk uiteenlopende artistieke handelingen.

Kapel Mariadal

Leven is spelen

Sommige attributen hebben het stadium van probeersel niet overleefd, andere zijn uitgegroeid tot volwaardige kunstwerken. Leven is spelen.

Insiders

Voor de buitenwereld profileert Fons zich vooral als een beeldhouwer die er de voorkeur aan geeft te werken vanuit zijn onderbuik. Alleen insiders weten dat hij ook met veel gedrevenheid heeft geschilderd, getekend, geaquarelleerd en gefotografeerd.

Combinatiedrift

Vanuit intuitieve interactie met diverse beeldmiddelen ontstonden talloze objecten die op vindingrijke combinatiedrift gebaseerd zijn. Liefde en aandacht voor dingen is de rode draad in de assemblages waarin afgedankte voorwerpen een nieuwe functie krijgen.

Exposities

In de afgelopen decennia exposeerde Fons geregeld in binnen- en buitenland. Onder andere in Berlage Kunstbeurs Amsterdam, Art Fair Parijs, TEFAF Maastricht, Botanic Garden Leicester, beeldenroute boulevard Knokke, Singer Museum Laren en Museum van Bommel van Dam in Venlo.

Mensen op een andere manier naar de dingen laten kijken, ogen openen, vooroordelen en gepreoccupeerd kijkgedrag doorbreken.

Neem voor meer informatie contact op met Liesbeth Schobbers, 06-20408086 of liesbeth@fons-schobbers.nl.