Fons Schobbers

Fons is geboren in Venlo in 1947. Hij is de jongste zoon uit een gezin van 10 kinderen en wist al vroeg dat hij een doener, een maker was. Alleen het woord kunstenaar kende hij nog niet. Na een niet afgemaakte kweekschool ging Fons naar de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Hij voelde zich onzeker in het begin, maar wel op zijn plaats. Langzaamaan worstelt hij zich vrij na een lange kostschoolperiode en uit het conservatieve zaken gezin. Tegendraads en eigenzinnig koos hij uiteindelijk voor het vrije kunstenaarschap.

Zelfstandig beeldend kunstenaar sinds 1973

Fons Schobbers aan het werk in zijn atelier.

Kapel Mariadal

In 1982 kopen Fons en Liesbeth een groot deel van het voormalige klooster Mariadal in Venlo. Hier gaan ze wonen en werken. Jaren restaureren en verbouwen ze de kapel tot atelier en hun thuis. Liesbeth werkt sinds 2000 samen met Fons, niet als kunstenaar maar als ondernemende creatieve partner.

Gedrevenheid

Hij werkt met een enorme gedrevenheid, dagelijkse discipline en boordevol energie,  URGE :  een oerdrift die diep vanuit zijn binnenste opborrelt om te creëren. Soms zelf verwonderd over hetgeen hij maakt …….
Hij is niet filosofisch of een prater,  “ ik maak sculpturen, schilderijen en objecten, dat is mijn taal. Wil je uitleg?  Dan vraag ik je met aandacht te kijken en met je buik te voelen.”

Neem voor meer informatie contact op met Liesbeth Schobbers, 06-20408086.